Het beste recruitment bureau in Nederland

De selectie van het beste recruitment bureau in Nederland

De selectie van het beste recruitment bureau in Nederland: hoe ziet de werving en selectie markt in Nederland eruit?

Grofweg zijn er in Nederland twee groepen recruitment bureaus te onderscheiden:

  1. Kwantitatief recruitment bureau
  2. Kwalitatief recruitment bureau

Kwantitatief recruitment bureau

Een kwantitatief recruitment bureau richt zich vooral op werving en minder op de selectie van de kandidaten. Het slagingspercentage van dit soort bureaus in gemiddeld < 50%.

Een kwantitatief recruitment bureau werkt op basis van het no cure no pay principe. Dit lijkt voor opdrachtgevers aantrekkelijk, maar er zijn een drietal nadelen te noemen:

  1. De consultant zal zich vooral richten op makkelijk invulbare vacatures en bij moeilijk invulbare vacatures als snel afhaken, immers daar kan men niet ‘op verdienen’
  2. Tussen de opdrachtgever en de consultant is doorgaans weinig commitment, waardoor de consultant minder goed in staat zal zijn een relatie met de opdrachtgever op te bouwen en zich daardoor minder goed kan inleven in de situatie van en bij de opdrachtgever
  3. Door de los/vast relatie tussen de opdrachtgevers en de diverse bureaus gaat er veel tijd verloren aan inkoop- en intakegesprekken met recruitment bureaus

Opdrachtgevers die alleen baat hebben bij instroom van kandidaten en minder geïnteresseerd zijn in een degelijke selectie/screening zetten doorgaans een kwantitatief recruitment bureau in.

Kwalitatief recruitment bureau

Een kwalitatief recruitment bureau richt zich zowel op de werving als op de selectie van de kandidaten. Het slagingspercentage van dit soort bureaus in gemiddeld > 80%.

Een kwalitatief recruitment bureau werkt niet (of deels) op basis van het no cure no pay principe. De consultant van een kwalitatief recruitment bureau zal zich zowel richten op makkelijk- als moeilijk invulbare vacatures. Zij/hij bouwt een relatie op met een opdrachtgever, daardoor ontstaat er commitment tussen de opdrachtgever en de consultant. De opdrachtgever verliest weinig tijd daar de consultant (en het recruitment bureau!) de situatie van en bij de opdrachtgever goed kent.

Opdrachtgevers die behoefte hebben aan instroom van kandidaten én geïnteresseerd zijn in een degelijke selectie/screening en een passend advies wensen, zetten doorgaans een kwalitatief recruitment bureau in.

NCP Groep: kwalitatief recruitment bureau

De NCP Groep is een kwalitatief recruitment bureau en heeft de afgelopen jaren een gemiddeld slagingspercentage bereikt van 97%.

Kennismaken met recruitment bureau de NCP Groep

Bent u op zoek naar een betrouwbaar recruitment bureau? Op laagdrempelige wijze en op basis van commitment helpen wij u bij het vinden van nieuw personeel. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.
Contact

NCP Recruitment B.V.
NCP Assessments B.V.


Burgemeester Roelenweg 33
8031 ES Zwolle
Routebeschrijving


Telefoon: 085 401 22 22
Email: info@ncpgroep.nl


Nevenvestigingen:
Amsterdam
Groningen
Veenendaal
Arnhem

OTYS Recruiting Technology
NCP Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.