MKB trends 2016 en maatwerk scans

Marcel Tillema, directeur NCP Groep

Wat mij na het bezoeken van ruim zestig klanten is opgevallen dat het merendeel van onze klanten de crisis hebben overwonnen en dat DGA’s, directeuren, HRM’ers en managers relatief positief uitkijken naar 2016 en groei in resultaat verwachten.

Er is wel een aantal thema’s te tackelen, zoals:

  • De Wet Werk en Zekerheid: hoe om te gaan met ontslagzaken, reorganisaties, personeelsdossiers en vast- of flexibel personeel aannemen?
  • Hoe binden we onze talentvolle medewerkers?
  • Hoe vinden we geschikt personeel? Met name technisch-, sales en ICT personeel is moeilijk invulbaar.
  • Groen is poen: maken we onze organisatie meer duurzaam?
  • Hoe maken we medewerkers meer vitaal?
  • Hoe gaan we invulling geven aan de Participatiewet?

Wij denken graag mee en helpen onze klanten bij het tackelen van de genoemde thema’s. Hiervoor hebben we een aantal nieuwe oplossingen ontwikkeld.

Marcel Tillema
Directeur

Trends MKB 2016

Uit diverse onderzoeken komen de volgende trends en feiten voor 2016 naar voren.

Ondernemen gaat ook in 2016 weer aan terrein winnen. Niet alleen staan steeds meer mensen open om zelf ondernemer te worden, ook ondernemerschap op de werkvloer wordt meer en meer gewaardeerd.

In een snel veranderende wereld is ondernemerschap hét antwoord op de vraag van de klant. Die klant wil geen standaardoplossing meer zien. Ook dat is niet nieuw in 2016, maar juist een trend die weer verder ingeburgerd zal raken. Als ondernemer ligt de focus daarom op het verbeteren van de bestaande producten en/of diensten en meerwaarde bieden. Innovatie gaat niet meer specifiek om het spreekwoordelijke wiel uit te vinden.

In een wereld waar alles gemakkelijk te vinden en vergelijken is speelt service in toenemende mate een grote rol. De klant wil het gevoel hebben dat er wordt aangesloten bij de leefwereld van de klant. Specifiek verbeteren gericht op een duidelijk bepaalde doelgroep is daarom een trend die we in 2016 weer terug gaan zien.

Voor nieuwe bedrijven en initiatieven gaan we nog meer dan in 2015 zien dat de focus komt te liggen op ‘lokaal’. Omdat we gewend zijn aan een internationale wereld waarin alles binnen handbereik is hebben we een toenemende behoefte aan wat ons uniek maakt. Lokale producten en diensten voor specifieke regio’s zijn in toenemende mate populair voor ondernemers om hun pijlen op te richten.

Nieuwe oplossingen NCP Groep 2016

Wij geloven in 'anders dan anders', omdat wij vanuit ons hart organisaties en mensen willen helpen bij hun ontwikkeling.

Onze belofte is dat we met een persoonlijke aanpak samen met u zorgen voor de juiste medewerker op de juiste plek om zo uw organisatie op een hoger niveau te brengen.

Als gevolg van het voorgaande willen we de uitdagingen van onze klanten zoveel mogelijk helpen te tackelen. Ons innovatieteam bestaande uit Henri Rietberg en Willem Joost Flier heeft daarom de volgende scans ontwikkeld. Deze scans leiden uiteraard naar een gedegen maatwerk-advies:

Contact opnemen

Wilt u weten hoe de NCP Groep u kan helpen?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.
Contact

NCP Recruitment B.V.
NCP Assessments B.V.


Burgemeester Roelenweg 33
8031 ES Zwolle
Routebeschrijving


Telefoon: 085 401 22 22
Email: info@ncpgroep.nl


Nevenvestigingen:
Amsterdam
Groningen
Veenendaal
Arnhem

OTYS Recruiting Technology
NCP Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.