Aantal vacatures blijft in 2015 stijgen

Aantal vacatures blijft in 2015 stijgen

Augustus 2015. Het aantal vacatures neemt al twee jaar op rij toe. In bijna alle bedrijfstakken waren er eind juni 2015 meer vacatures dan een kwartaal eerder. De handel nam met bijna 2 duizend extra vacatures het grootste deel van de stijging voor zijn rekening.

Eind juni waren er 5 duizend vacatures in de bouw. Dat is het hoogste aantal sinds het derde kwartaal van 2011. Er was sprake van een opvallend hoge dynamiek binnen de bouw. In het tweede kwartaal ontstonden er ruim 8 duizend bouwgerelateerde vacatures, bijna 3 duizend meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Tegelijkertijd werden er 7 duizend vacatures vervuld, 2 duizend meer dan in deze periode vorig jaar.

In de zorg nam het aantal vacatures voor het zesde kwartaal op rij toe. Eind juni waren er bijna 16 duizend openstaande vacatures, het hoogste aantal in drie jaar. Ondanks dat het aantal banen in deze bedrijfstak weer terugliep, staan er toch meer vacatures open. Vraag en aanbod van arbeid sluiten niet altijd goed aan.

Ten opzichte van het aantal banen zijn de meeste vacatures te vinden in de informatie- en communicatiesector. In deze bedrijfstak zijn er nu 41 openstaande vacatures per duizend banen van werknemers. In het onderwijs zijn de minste vacatures: 10 per duizend banen.

Bron: CBS

Zie ook

Contact

NCP Recruitment B.V.
NCP Assessments B.V.


Burgemeester Roelenweg 33
8031 ES Zwolle
Routebeschrijving


Telefoon: 085 401 22 22
Email: info@ncpgroep.nl


Nevenvestigingen:
Amsterdam
Groningen
Veenendaal
Arnhem

OTYS Recruiting Technology
NCP Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.