Assessment Center Rotterdam

NCP HRM is uw partner voor assessments in Rotterdam. Bent u op zoek naar een objectief, voorspellend, en eerlijk assessment? Kies voor het assessment center van NCP HRM. Door onze klanten verkozen tot het beste assessmentbureau van 2020 volgens MT/Sprout. Of het nu gaat om live assessments, verkorte digitale assessments, VR assessments, of uitgebreide leiderschapsassessments, NCP HRM is graag uw partner.

Adres Assessment Center in Rotterdam

Het Assessment Center van NCP HRM in Rotterdam is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het adres is Stationsplein 18 - A, Perron 2, 3013 AJ Rotterdam. U vindt hier de routebeschrijving naar het kantoor van assessmentbureau NCP HRM in Rotterdam. 

Soorten Assessments in Rotterdam

NCP HRM biedt verschillende soorten assessments aan in Rotterdam. Een aantal verschillende assessments zijn:
 

NCP HRM levert maatwerk. Assessments voor teams, teamanalyses en assessments voor drijfveren van teams zijn mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze assessments.

Contact

Benieuwd naar de assessments van NCP HRM? Meer weten over welke maatwerkoplossingen mogelijk zijn voor uw hrm vraagstuk? Neem dan contact met ons op via 085-401 22 22 of via het contactformulier.

Waarom NCP HRM?

NCP HRM biedt een eerlijk, duidelijk en persoonlijk assessment. De inhoudelijke uitgangspunten zijn gericht op vaardigheden die belangrijk zijn voor bedrijven in de 21ste eeuw. Denk hierbij aan overstijgend denkvermogen, integriteit en samenwerken. Sinds 1976 is NCP HRM partner van organisaties door heel Nederland. NCP HRM behoort volgens MT/Sprout tot de beste assessmentbureaus van Nederland op het gebied van product leadership, excellente uitvoering en klantgerichtheid. 

Contact

NCP Assessments B.V.

 


 

Burgemeester Roelenweg 33
8031 ES Zwolle
Routebeschrijving

 


 

Telefoon: 085 401 22 22
Email: info@ncpgroep.nl

 


 

Nevenvestigingen:
Amsterdam
Groningen
Veenendaal
Arnhem

 

 

OTYS Recruiting Technology
NCP Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.