Assessments bij reorganisatie

Assessment bij reorganisatie

Gaat uw organisatie reorganiseren? Reorganisatie Assessments van NCP HRM zijn hierbij een goed hulpmiddel. Dit assessment wordt ingezet bij het afspiegelen op kwaliteit. Het Reorganisatie Assessment geeft u inzicht in iemands kennis, capaciteiten en karaktereigenschappen. In het geval van een afspiegeling waar het management bij betrokken is wordt tevens het leiderschap onderzocht. 

Reorganisatie Assessment de stappen

Het inzetten van assessments bij een reorganisatie is altijd maatwerk. Het is belangrijk dat het proces vlekkeloos verloopt, en de gebruikte tools dienen goedgekeurd zijn door de COTAN. Het stappenplan bij het inzetten van assessments bij een reorganisatie is als volgt:

  • NCP HRM adviseert over de te nemen stappen en het reorganisatieproces, op basis van de vraag. 
  • Talent- of competentieprofielen voor de functies worden opgetseld tijdens een werksessie met de opdrachtgever, indien deze nog niet aanwezig zijn. In deze sessie wordt tevens een voorstel gedaan voor de opzet van de assessment en de beoordelingscriteria. 
  • NCP HRM organiseert een inspirerende sessie waarin deelnemers uitleg krijgen over de assessments, en hun eventuele vragen kunnen stellen. Tijdens het proces is een telefoonnummer en emailadres beschikbaar waar kandidaten met vragen terecht kunnen. 
  • Assessment per kandidaat waarbij onder meer het actuele competentieniveau en het werk- en denkniveau in kaart worden gebracht. Het huidige competentieprofiel van de kandidaat wordt afgezet tegen het competentieprofiel van de functie waarop wordt gesolliciteerd. Op deze manier wordt duidelijk op welke competenties de kandidaat een goede match is en waar nog ontwikkelpunten of hiaten liggen voor het vervullen van de nieuwe functie.
  • Terugkoppeling van de assessmentresultaten aan de kandidaat in een gesprek. De kandidaat ontvangt een assessmentrapportage met een concreet en duidelijk overzicht van de capaciteiten en competenties ten opzichte van het competentieprofiel. In deze rapportage worden de deeluitslagen van de assessment gekwantificeerd zodat aan elke kandidaat een deel- en een totaalscore kan worden toegekend op de vooraf vastgestelde beoordelingscriteria. Tevens wordt benoemd waar nog mogelijk ontwikkelpotentieel ligt. Vaak wordt een selectieadvies toegevoegd aan dit assessment, wanneer het een afspiegeling op basis van kwaliteit betreft.
  • Nadat toestemming van de kandidaat is verkregen conform de richtlijnen van het NIP en de AVG, worden de resultaten van het assessment teruggekoppeld aan de opdrachtgever. 
  • Het traject wordt doorgaans afgesloten met een werksessie met de opdrachtgever. Tijdens deze werksessie worden alle rapporten van de kandidaten die hebben deelgenomen aan het Reorganisatie Assessment besproken.

Kennismaken?

Gaat u reorganiseren en bent u op zoek naar een assessmentbureau? NCP Assessments is graag uw partner. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.
Contact

NCP Assessments B.V.

 


 

Burgemeester Roelenweg 33
8031 ES Zwolle
Routebeschrijving

 


 

Telefoon: 085 401 22 22
Email: info@ncpgroep.nl

 


 

Nevenvestigingen:
Amsterdam
Groningen
Veenendaal
Arnhem

 

 

OTYS Recruiting Technology
NCP Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.