Assessments bij reorganisatie

Assessment bij reorganisatie

Gaat uw organisatie reorganiseren? Reorganisatie Assessments van de NCP HRM zijn hierbij een goed hulpmiddel. Het Reorganisatie Assessment geeft u inzicht in iemands kennis, capaciteiten en karaktereigenschappen.

Reorganisatie Assessment de stappen

Het inzetten van assessments bij een reorganisatie is altijd maatwerk. Het stappenplan hiervoor is als volgt:

  • NCP HRM adviseert graag over de te nemen stappen en het reorganisatieproces. 
  • Talent- of competentieprofielen voor de functies worden opgetseld tijdens een werksessie met de opdrachtgever, indien deze nog niet aanwezig zijn. In deze sessie wordt tevens een voorstel gedaan voor de opzet van de assessment en de beoordelingscriteria. 
  • Assessment per kandidaat waarbij onder meer het actuele competentieniveau en het werk- en denkniveau in kaart worden gebracht. Het huidige competentieprofiel van de kandidaat wordt afgezet tegen het competentieprofiel van de functie waarop wordt gesolliciteerd. Op deze manier wordt duidelijk op welke competenties de kandidaat een goede match is en waar nog ontwikkelpunten of hiaten liggen voor het vervullen van de nieuwe functie. 
  • Terugkoppeling van de assessmentresultaten aan de kandidaat in een gesprek. De kandidaat ontvangt een assessment rapportage met een concreet en duidelijk overzicht van de capaciteiten en competenties ten opzichte van het competentieprofiel. In deze rapportage worden de deeluitslagen van de assessment gekwantificeerd zodat aan elke kandidaat een deel- en een totaalscore kan worden toegekend op de vooraf vastgestelde beoordelingscriteria. Tevens wordt benoemd waar nog mogelijk ontwikkelpotentieel ligt. Vaak wordt een selectieadvies toegevoegd aan dit assessment.
  • Nadat toestemming van de kandidaat is verkregen, worden de resultaten van het assessment teruggekoppeld aan de opdrachtgever. 
  • Het traject wordt doorgaans afgesloten met een werksessie met de opdrachtgever. Tijdens deze werksessie worden alle rapporten van de kandidaten die hebben deelgenomen aan het Reorganisatie Assessment besproken.

Kennismaken?

Gaat u reorganiseren en bent u op zoek naar een assessmentbureau? NCP Assessments is graag uw partner. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.
Contact

NCP Recruitment B.V.
NCP Assessments B.V.


Burgemeester Roelenweg 33
8031 ES Zwolle
Routebeschrijving


Telefoon: 085 401 22 22
Email: info@ncpgroep.nl


Nevenvestigingen:
Amsterdam
Groningen
Veenendaal
Arnhem

OTYS Recruiting Technology
NCP Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.