Assessments: voordelen en vooroordelen

Assessment + gratis coaching

Een assessment is een momentopname: feit of fabel?

Er bestaan verschillende vooroordelen over assessments. Bedrijven zijn vaak bang dat de kandidaat afhaakt als er een assessment wordt voorgesteld. In de praktijk zien we juist dat zowel kandidaten als opdrachtgevers de uitkomsten als zeer waardevol ervaren.

Een kandidaat denkt vaak dat een assessment alleen een momentopname is. Een assessment is inderdaad een momentopname. Echter, het doel is om gedrag te voorspellen in de toekomst. Een assessment is gericht op predictieve validiteit. Dat betekent eigenlijk niets anders dan dat een assessment, op basis van verschillende testuitslagen, een inzicht geeft in te verwachten gedrag op dit moment. Het assessment geeft daarnaast, in beperkte mate, inzicht in toekomstig gedrag. Mensen veranderen, en daarmee worden de uitkomsten steeds minder betrouwbaar. Niet alle onderdelen van het assessment zijn echter even veranderlijk. De stelling dat het assessment slechts een momentopname is, kan dus worden gezien als een te snelle conclusie.

Wat levert een assessment op?

Was is de meerwaarde van een assessment. Als Bestuurder of HR-adviseur kun je toch zelf ook goed mensen beoordelen? Natuurlijk krijg je in een vraaggesprek al een goed beeld van de persoonlijkheid en de drijfveren van een kandidaat of een medewerker. Maar sommige kenmerken, zoals intelligentie, komen beter naar voren in een test. Bepaalde eigenschappen zijn voorspellend voor toekomstig gedrag en werksucces. In een assessment kan je de kans op succes en gedrag op een objectieve meetbaar maken. 

NCP Assessments gebruikt in het assessment bovendien andere instrumenten dan alleen het vraaggesprek om naar eigenschappen en drijfveren te kijken. De uitkomsten zijn objectief en wetenschappelijk onderbouwd en kunnen uw besluit goed onderbouwen. 

Assessment + gratis coaching

Een assessmentrapportage geeft inzicht in kwaliteiten en ontwikkelpunten. Door middel van een gratis coachingssessie kan een begin worden gemaakt met de persoonlijke ontwikkeling. In de meeste gevallen wordt er een persoonlijk ontwikkelplan opgesteld. Het gaat om 2 sessies. meer...

Waarom kiezen klanten voor NCP Assessments?

NCP Assessments werkt aan het verder brengen van organisaties in een snel veranderende wereld, vanuit passie, plezier en zingeving. NCP Assessments levert maatwerk. Ons doel is impact maken, door met moderne, betrouwbare tools inzicht te geven in competenties, geschiktheid, en/of ontwikkelpotentieel van medewerkers. Aan onze werkwijze ligt ten grondslag dat ieder mens waardevol is en talenten heeft om in te zetten en verder te ontwikkelen. 

 Onze assessmentpsychologen zijn aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen). NCP Assessments werkt met wetenschappelijk gevalideerde instrumenten, zoals intelligentietesten en persoonlijkheidsvragenlijsten. Deze testen zijn geregistreerd bij de COTAN. Een test die is geregistreerd bij de COTAN voldoet aan een aantal eisen betreffende de betrouwbaarheid en validiteit van het instrument. De uitslagen van deze testen worden door een NIP-psycholoog geïnterpreteerd. 

 

 

Kennismaken?

Bent u op zoek naar een assessmentbureau? NCP Assessments is graag uw partner. In 2020-2021 is NCP uitgeroepen tot beste assessmentbureau van Nederland. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Assessment voorbeeld rapport

De assessmentrapportage is gemaakt in co-creatie met een aantal klanten van NCP Assessments. Onze wijze van rapporteren is ontstaan vanuit de visie dat ieder mens belangrijk is en talenten heeft om in te zetten en verder te ontwikkelen.

Nieuwsgierig geworden? Mail naar: ik.wil.een.voorbeeld.assessment.rapport@ncpgroep.nl en u ontvangt een voorbeeldrapport.
Actuele vacatures
    klik hier...
inStaphorst
inZevenhuizen (Zuid - Holland)
inApeldoorn
inZwolle / Utrecht / Den Haag
inHoensbroek
inOlterterp
inSint Oedenrode
inGroningen
inStaphorst
inZwolle
inGroningen of leeuwarden
inApeldoorn
inMidden Nederland
inSint-Oedenrode
inGroningen
inHarderwijk
Alle vacatures
Contact

NCP Assessments B.V.

 


 

Burgemeester Roelenweg 33
8031 ES Zwolle
Routebeschrijving

 


 

Telefoon: 085 401 22 22
Email: info@ncpgroep.nl

 


 

Nevenvestigingen:
Amsterdam
Groningen
Veenendaal
Arnhem

 

 

OTYS Recruiting Technology
NCP Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.