Assessments: voordelen en vooroordelen

Assessment + gratis coaching

Een assessment is een momentopname: feit of fabel?

Er bestaan verschillende vooroordelen over assessments. Bedrijven zijn vaak bang dat de kandidaat afhaakt als er een assessment wordt voorgesteld. In de praktijk zien we juist dat zowel kandidaten als opdrachtgevers de meerwaarde van de uitkomsten als zeer waardevol ervaren.

Een kandidaat denkt vaak dat een assessment een momentopname is. Een assessment is echter gebaseerd op het principe dat vertoond gedrag de basis is voor toekomstig gedrag. Mensen zijn voorspelbaar in hun gedrag. En elk assessment bestaat uit meerdere testen, die samen een betrouwbaar beeld geven. Je kunt dus niet spreken van een momentopname.

Wat levert een assessment op?

Was is de meerwaarde van een assessment. Als Bestuurder of HR-adviseur kun je toch zelf ook goed mensen beoordelen? Natuurlijk krijg je in een vraaggesprek al een goed beeld van de persoonlijkheid en de drijfveren van een kandidaat of een medewerker. Maar sommige dingen, zoals intelligentie, komen beter naar voren in een test. Bepaalde eigenschappen zijn voorspellend voor toekomstig gedrag en werksucces. In een assessment kan je succes en gedrag dus meetbaar maken. 

Bovendien gebruikt NCP Assessments in het assessment andere instrumenten dan het vraaggesprek om naar eigenschappen en drijfveren te kijken. De uitkomsten zijn objectief en wetenschappelijk en kunnen uw besluit goed onderbouwen. Dit betekent niet dat uw expertise als HR Adviseur of manager niet deugt! Gebruik een assessment vooral als aanvulling op uw eigen oordeel.

Assessment + gratis coaching

Als je na het assessment van de NCP Assessments graag een gratis coachingssessie wil kunnen we je dit gratis aanbieden. We kijken waar de coachingsbehoefte ligt samen met de opdrachtgever. Het gaat om 2 sessies. meer...

Waarom kiezen klanten voor de NCP Groep?

Bij de NCP Groep werken we snel en zorgvuldig: als het moet, geven we uitslagen direct mee en leveren we de volgende dag het psychologisch rapport. Omdat we zijn aangesloten bij de branchevereniging NIP, voldoen al onze rapportages aan hun strenge richtlijnen. We handelen altijd vanuit respect: wij oordelen niet over mensen, wij beoordelen hun capaciteiten op basis van een van te voren vastgestelde vraag.

Het is ontzettend belangrijk om altijd van tevoren de vraag duidelijk en helder te krijgen. Je krijgt antwoord op de vraag die je stelt. Dat klinkt logisch, maar is soms ingewikkeld. Als de vraag niet specifiek genoeg is, kan het zijn dat de verwachtingen van het assessment niet worden waargemaakt. Is de vraag die je stelt, ook datgene wat je eigenlijk wilt weten? Als je wilt weten of iemand geschikt is als toekomstig directeur van je bedrijf, is het niet voldoende om deze persoon alleen te testen op zijn algemene managementvaardigheden. Door een verkeerde vraagstelling kan het zijn dat de uitkomst van het assessment goed is, maar het functioneren niet. Een persoonlijke benadering, goed luisteren naar wat een klant vertelt, en betrokkenheid is belangrijk. Wij zijn geen assessmentfabriek. Bij de NCP Groep werken we snel, zorgvuldig én persoonlijk.

Kennismaken?

Bent u op zoek naar een assessmentbureau? De NCP Groep helpt u op een positieve manier bij het afnemen van testen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Assessment voorbeeld rapport

Het NCP Groep assessment test rapport is gemaakt in co-creatie met een aantal klanten van de NCP Groep. Onze wijze van rapporteren is ontstaan vanuit de visie dat ieder mens belangrijk is en talenten heeft om in te zetten en verder te ontwikkelen.

Nieuwsgierig geworden? Mail naar: ik.wil.een.voorbeeld.assessment.rapport@ncpgroep.nl en u ontvangt een voorbeeldrapport.
Contact

NCP Recruitment B.V.
NCP Assessments B.V.


Burgemeester Roelenweg 33
8031 ES Zwolle
Routebeschrijving


Telefoon: 085 401 22 22
Email: info@ncpgroep.nl


Nevenvestigingen:
Amsterdam
Groningen
Veenendaal
Arnhem

OTYS Recruiting Technology
NCP Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.