Ondernemen = Leren = Leven = LEUK

Ondernemen = Leren = Leven = LEUK

Willem Rietberg (l) Marcel Tillema (r)

4 juni 2015. Afgelopen dinsdag ben ik naar een inspiratiebijeenkomst in Zwolle geweest. De uitnodiging was vaag, maar wekte, misschien juist daardoor, wel de nieuwsgierigheid op. Bij binnenkomst werden we enthousiast ontvangen door één van de organisatoren, Willem Rietberg. Hij vertelde dat hij samen met de andere organisator, Marcel Tillema, iets terug wilde doen voor zijn relaties, maar geen bijeenkomst wilde organiseren, waar 20 mensen zich voor opgeven en er uiteindelijk maar 8 komen opdagen. Het moest anders dan anders. En dat is gelukt, want op deze avond waren ruim 150 mensen aanwezig.

We begonnen de avond met een radio-uitzending van Passie FM. Een mooi symbool voor de gehele avond, waarbij vooral de WHY-vraag centraal stond. Waarom doe jij wat je doet? Waarvoor spring jij ‘s ochtends uit je bed? Wat is jouw overtuiging? Waardoor raak jij geïnspireerd? 

Willem en Marcel vertelden d.m.v. storytelling met foto’s en muziekfragmenten waar hun passie vandaan komt en welke lessen zij hebben geleerd en graag willen doorgeven. Willem is de ultieme inspirator. Hij wil alsmaar verder ontwikkelen en doorleren en anderen hierbij helpen en inspireren. Marcel wil graag een goede vertegenwoordiger zijn en anders dan anders. Dit vormt de leidraad van hun ondernemerschap.

Ook een andere enthousiasteling, Erben Wennemars, vertelde over zijn passie, het schaatsen en legde de link met het ondernemerschap. Zijn overtuiging was: kampioen worden. Hij heeft alles gedaan wat in zijn macht lag om kampioen te worden. Van zijn schaatsen bewerken tot vriendelijke praatjes maken met de starter. Al heeft hij misschien niet alles bereikt wat hij wilde bereiken. Zo is hij net geen olympisch kampioen geworden. Toch kun je wel stellen dat hij in zijn vak een echte kampioen is geworden. Maar gaf hij ook toe, topsport is simpel. Het ‘echte’ leven daarna is een stuk moeilijker. Hij moet nu zijn passie voor het schaatsen en al zijn energie en drive kanaliseren in nieuwe wegen. Hij moet opnieuw die WHY-vraag voor zichzelf beantwoorden.

Na afloop kwam Willem weer naar ons toe en vroeg ons wat we ervan gevonden hadden. Hij wilde oprechte feedback. Natuurlijk waren we enthousiast en zelfs geïnspireerd. Niet zozeer door de inhoud, maar meer door de manier waarop de avond was opgezet en vooral door de mensen, die dit hebben georganiseerd. Door gewoon te geven, hebben zij ons niet alleen een leuke avond bezorgd en een aantal (levens)lessen meegegeven, maar ons ook doen stilstaan bij de ultieme vraag: WHY?

Bron: Blog Babs NIeuwenhuizen

Film Inspiratiebijeenkomst 2 juni 2015

Contact

NCP Assessments B.V.

 


 

Burgemeester Roelenweg 33
8031 ES Zwolle
Routebeschrijving

 


 

Telefoon: 085 401 22 22
Email: info@ncpgroep.nl

 


 

Nevenvestigingen:
Amsterdam
Groningen
Veenendaal
Arnhem

 

 

OTYS Recruiting Technology
NCP Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.