HR scan NCP HRM

Hr-scan

De HR-Scan van NCP HRM is geen toolbox met doe-het-zelf-vragen. De HR-scan geeft een globaal beeld van uw personeelszaken en HR-beleid. Om een goed advies te kunnen geven worden drie dagdelen besteedt om tot een goed inzicht te komen van het HR-beleid. Hierbij worden gesprekken gevoerd met verschillende stakeholders. Daarnaast worden de verschillende HR-processen globaal nagelopen en worden knelpunten gesignaleerd. De HR-Scan wordt altijd uitgevoerd door een Senior HR Manager van NCP HRM. De HR-Scan is gebaseerd op 5 kernthema’s: arbeidsvoorziening, arbeidsorganisatie, arbeidsverhoudingen, arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden. In de scan komen deze kernthema’s aan bod aan de hand van de volgende gespreksonderwerpen:

  • Werven & Selecteren / Recruitment
  • Functies en functiehuis 
  • Loopbaanbeleid en personeelsontwikkeling 
  • Beoordelen en functioneren 
  • Arbeidsvoorwaarden en arbeidsovereenkomst
  • Uitstroom
  • Medezeggenschap, communicatie en samenwerking
  • Arbo en verzuim 
  • Personeelsinformatie
  • Met het oog op de toekomst

De uitkomsten van de gesprekken worden vertaald naar concrete aanbevelingen in de vorm van een rapportage. Op basis hiervan wordt een plan van aanpak opgesteld.

Wat levert de HR-scan op?

Een HR-scan geeft organisatiebreed inzicht in uw personeelszaken. Hierdoor wordt zichtbaar waar kansen liggen om tijd en kosten te besparen en om de kwaliteit van uw hr-beleid te verbeteren. Het plan van aanpak zorgt voor meer samenhang en effectiviteit.

HR-Quickscan

De HR-Quickscan is een verkorte en vereenvoudigde versie van de HR scan. Deze scan wordt vaak ingezet als uitgangspunt bij het opzetten van een nieuwe HR afdeling. Deze biedt uitgangspunten om vervolgens in de praktijk de verschillende onderwerpen verder uit te werken. 

HR-scan onderzoek Rijksuniversiteit Groningen

NCP HRM heeft een onderzoek laten uitvoeren door de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), dit ten aanzien van de validiteit van de HR-scan. Dit onderzoek heeft ertoe geleid dat we ons model verder hebben verbeterd en gemoderniseerd.

Kennismaken?

Wilt u weten hoe NCP HRM u kan helpen op het gebied van personeelszaken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.
Contact

NCP Assessments B.V.

 


 

Burgemeester Roelenweg 33
8031 ES Zwolle
Routebeschrijving

 


 

Telefoon: 085 401 22 22
Email: info@ncpgroep.nl

 


 

Nevenvestigingen:
Amsterdam
Groningen
Veenendaal
Arnhem

 

 

OTYS Recruiting Technology
NCP Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.