Ontwikkelassessment

Assessment + gratis coaching


Het ontwikkelassessment van NCP Assessments geeft een beeld van iemands capaciteiten en talenten in relatie tot een functie- of organisatieontwikkeling. Op basis van een sterkte- en zwakteanalyse onderzoeken wij wat de doorgroeimogelijkheden zijn en hoe ontwikkeling vorm kan krijgen.

Dit zijn enkele voorbeelden van vragen die wij bij NCP Assessments regelmatig binnen krijgen, wanneer het gaat om onze ontwikkelassessments: 

  • Waar liggen de ontwikkelmogelijkheden van onze medewerker? 
  • Kan onze medewerker meer dan hij/zij nu doet? 
  • Is onze medewerker in zijn/haar carrière wel op de goede weg?
  • Onze organisatie verandert; hoe kunnen onze medewerkers het beste met de ontwikkelingen van onze organisatie meegroeien?
  • Wij willen een outplacement-traject. Hoe kunnen we daar een ontwikkelassessment voor inzetten.

Wat is een ontwikkelassessment?

Bij een ontwikkelassessment of potentieelbeoordeling wordt er breed gekeken naar de competenties en ontwikkelpunten van de kandidaat. Het totaalpakket aan mogelijkheden en talenten die iemand in huis heeft wordt beoordeeld en beschreven. En dat levert soms verassende inzichten op. Zo kunnen we niet alleen zien waarop iemand zich in zijn of haar huidige functie kan verbeteren, maar kunnen we ook zien wat de talenten van een individu zijn die in zijn of haar huidige functie niet zichtbaar benut worden.

Welke informatie geeft een ontwikkelassessment?

Wetenschappelijke testen
NCP Assessments werkt met wetenschappelijk beproefde intelligentietesten en persoonlijkheidsvragenlijsten. Deze testen zijn geregistreerd bij de COTAN. Een test die is geregistreerd bij de COTAN voldoet aan een aantal eisen betreffende de betrouwbaarheid en validiteit van het instrument. De uitslagen van deze testen worden door een NIP-psycholoog geïnterpreteerd. 

Van verbeterpunten naar ontwikkelpunten
Bij het ontwikkelassessment meet NCP capaciteiten, talenten, competenties en ontwikkelmogelijkheden. Niet iedereen zal even goed in staat zijn om aan de ‘verbeterpunten’ te werken, die uit het ontwikkelassessment naar voren komen. Op sommige punten kan iemand nu eenmaal gemakkelijker veranderen dan op andere punten. Daarom onderzoeken we ook in hoeverre iemand in staat zal zijn een positieve verandering aan te brengen in zijn of haar verbeterpunten die tot een beter functioneren leiden.

Inzicht in talent
Een ontwikkelassessment zegt niet alleen iets wezenlijks over wat iemand mogelijk zou kunnen doen om zijn of haar persoonlijke effectiviteit binnen een huidige functie te maximaliseren. Het levert ook waardevolle informatie op over talenten en competenties die in een huidige functie niet benut worden. Juist deze informatie is zeer belangrijk en de waarde ervan wordt vaak onderschat. Een niet volledig benut potentieel kan immers ook leiden tot verminderd functioneren. In een ontwikkelassessment wordt gericht meegedacht over hoe iemand in zijn of haar functie persoonlijke talenten optimaler kan benutten.

Hoe ziet een ontwikkelassessment eruit?

Een ontwikkelassessment duurt voor een kandidaat meestal een werkdag. Hij of zij vult in de eerste helft van de dag verschillende wetenschappelijke onderbouwde psychologische testen in: een aantal intelligentietesten en persoonlijkheidsvragenlijsten.

Gedurende de tweede helft van de dag wordt de kandidaat geobserveerd door de psycholoog. Vaak wordt een rollenspel afgenomen om de communicatieve vaardigheden van de kandidaat nader te observeren en te analyseren.

Tot slot volgt er een diepte-interview met de psycholoog. Daarin worden al enkele uitkomsten van het onderzoek besproken met de kandidaat. De bevindingen en het advies van het ontwikkelassessment worden in een persoonlijk rapport aan de kandidaat -en na diens goedkeuren- aan onze opdrachtgever aangeboden. (Wij zijn wettelijk verplicht toestemming aan de kandidaat te vragen voor het doorsturen van het rapport.)

Waarom kiezen voor het Assessment Center van NCP Assessments?

Onze assessments is voor de meeste kandidaten best spannend. Daarom proberen we kandidaten zo goed mogelijk op hun gemak te stellen.

We zorgen voor een hartelijk ontvangst, bieden testen aan in begrijpelijke taal en werken met deskundige psychologen die zijn aangesloten bij het
Nederlands Instituut van Psychologen.

Voelen kandidaten zich ontspannen, dan is het resultaat van het assessment optimaal. En kunt u gericht keuzes maken.

Kennismaken?

Bent u op zoek naar een assessmentbureau? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Via het emailadres: ik.wil.een.voorbeeld.assessment.rapport@ncpgroep.nl kan een voorbeeld van een ontwikkelassessment worden opgevraagd.

Zie ook

Contact

NCP Assessments B.V.

 


 

Burgemeester Roelenweg 33
8031 ES Zwolle
Routebeschrijving

 


 

Telefoon: 085 401 22 22
Email: info@ncpgroep.nl

 


 

Nevenvestigingen:
Amsterdam
Groningen
Veenendaal
Arnhem

 

 

OTYS Recruiting Technology
NCP Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.