Selectieassessment

Wat is een selectieassessment? Een selectieassessment is een tool om inzicht te geven in persoonlijkheid, motivatie, gedrag en capaciteiten, met als doel het selecteren van een kandidaat voor een bepaalde functie. Bij een selectieassessment staat het selectieelement centraal. De centrale vraagstelling luidt: 'Is de kandidaat geschikt voor de functie'. 

Doel selectieassessment

Het doel van een selectieassessment is het in kaart brengen van sterke- en aandachtspunten van kandidaten. Met deze informatie kan vervolgens de beste kandidaat geselecteerd worden. Het assessment biedt inzicht in hoeverre de kandidaat geschikt is voor de functie. Het selectieassessment wordt ingezet bij doorgroeien en interne en externe sollicitaties. Het selectieassessment maakt bij veel bedrijven standaard onderdeel uit van de werving- en selectieprocedure. 

 

Selecterend ontwikkelassessment

Het selecterend ontwikkelassessment wordt gebruikt om selectievraagstukken te beantwoorden. BIj NCP HRM zijn we ervan overtuigd dat het assessment mensen kan ondersteunen in hun ontwikkeling. Daarom is bij NCP HRM het selectieassessment standaard een selecterend ontwikkelassessment. Dit betekent dat het selectieadvies wordt aangevuld met praktische tips voor ontwikkeling voor de kandidaat. Het selectieassessment is daarmee enerzijds een tool om inzicht in geschiktheid te geven, maar ondersteunt mensen ook bij hun persoonlijke ontwikkeling. DIt kan advies op het gebied van persoonlijke vaardigheden, loopbaanpad of persoonlijke ontwikkeling betekenen. Op die manier heeft u een selectieadvies als objectief oordeel, en de kandidaat een startpunt voor persoonlijke ontwikkeling. Een win-winsituatie.

Contact

Voor meer informatie over het selectieassessment neemt u contact op met NCP HRM. Wilt u graag een voorbeeldrapportage ontvangen, of een assessment aanmelden? Maak dan gebruik van het contactformulier of bel ons op 085-401 22 22.

Waarom NCP HRM?

NCP HRM biedt persoonlijke assessments waarbij zowel klanttevredenheid als kandidaattevredenheid het uitgangspunt zijn. Volgens MT/Sprout dat in 2020 onderzoek deed naar de beste assessmentbureaus van Nederland, maar NCP HRM zich tot de beste assessmentbureaus van Nederland rekenen.  Met een kritische blik ondersteunt NCP HRM organisaties bij het vinden van de juiste match. Of het nu gaat om integriteit, creatief oplossingsvermogen, samenwerken of empathie, NCP HRM geeft inzicht in 21st Century Skills. Zo bent u voorbereid op vandaag en op de toekomst.
Contact

NCP Assessments B.V.

 


 

Burgemeester Roelenweg 33
8031 ES Zwolle
Routebeschrijving

 


 

Telefoon: 085 401 22 22
Email: info@ncpgroep.nl

 


 

Nevenvestigingen:
Amsterdam
Groningen
Veenendaal
Arnhem

 

 

OTYS Recruiting Technology
NCP Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.