Strategisch Human Resource Plan

Een strategisch human resource plan werkt uitsluitend vanuit de culturele en identiteitsgebonden waarden van een organisatie.

Bij human resource denken we aan: Human Resource Management: (HRM): De juiste mensen op de juiste werkplek

Het gaat dus om de vraag hoe je arbeidsrelaties inzet om je organisatiedoelen te bereiken. In het klassieke denken gaat het daarbij vooral om arbeidsrelaties. Het moderne denken gaat veel meer uit van opdrachtrelaties waarbij medewerkers flexibel en beweeglijk zijn. De waardering vindt dan ook plaats vanuit de opdracht en niet vanuit bijvoorbeeld de cao.

Human Resource Development

Human Resource Development is het ontwikkelen van mensen vanuit de werkplek. Het gaat er dus om mensen in organisaties te ontwikkelen in het kader van het werknemersperspectief. Daarbij gaat het om medewerkers kansen te bieden; nieuwe leerervaringen te laten opdoen en de huidige vaardigheden te verbeteren. Bij HR strategie en beleid gaat het anno 2020 om de volgende zaken:

  1. Duurzame inzetbaarheid en werkgeluk
  2. Strategische personeelsplanning
  3. Talentmanagement De HR strategie moet boven alles de vitaliteit en de flexibiliteit van de organisatie bevorderen en richting geven aan het principe van de juiste werkplek en de juiste ontwikkeling per individu in je organisatie.

Strategische Context voor HRM

Afbeelding via hrmhandbook 

Contact

NCP Assessments B.V.

 


 

Burgemeester Roelenweg 33
8031 ES Zwolle
Routebeschrijving

 


 

Telefoon: 085 401 22 22
Email: info@ncpgroep.nl

 


 

Nevenvestigingen:
Amsterdam
Groningen
Veenendaal
Arnhem

 

 

OTYS Recruiting Technology
NCP Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.