Wet DBA in ijskast: geen risico inleen ZZP'ers

Wet DBA in ijskast: geen risico inleen ZZP'ers

November 2016. De wet DBA is in de ijskast gezet. Tot 2018 zal de wet DBA niet worden gehandhaafd. Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft dit besluit genomen omdat er onder zelfstandigen en opdrachtgevers veel onzekerheid was ontstaan. Voorlopig kunt u dus zonder risico gebruik maken van de inhuur van ZZP'ers. Ook het verplichte gebruik van modelovereenkomsten is door dit besluit niet meer van toepassing.

Volgens Wiebes hebben zzp'ers waarvan de werkverhouding met de opdrachtgever niet geheel duidelijk is, niet te vrezen voor boetes en naheffingen. Alleen in uitzonderlijke gevallen handhaaft de Belastingdienst de omstreden nieuwe regels voor zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers). Het gaat om zo'n tien frauduleuze opdrachtgevers in sectoren met laagbetaalde banen. Wat zij doen, kan leiden tot bijvoorbeeld ernstige concurrentievervalsing of uitbuiting. De Belastingdienst mag dat niet laten lopen vindt Wiebes.

De overheid blijft optreden tegen schijnconstructies. Meer informatie hierover kunt u lezen op de website van de Rijksoverheid.

Zie ook

Contact

NCP Assessments B.V.

 


 

Burgemeester Roelenweg 33
8031 ES Zwolle
Routebeschrijving

 


 

Telefoon: 085 401 22 22
Email: info@ncpgroep.nl

 


 

Nevenvestigingen:
Amsterdam
Groningen
Veenendaal
Arnhem

 

 

OTYS Recruiting Technology
NCP Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.